slide13

Päänsärky on yleinen oire ja aistimus päänsärystä ja sen kovuudesta sekä haitasta on yksilöllinen. Itseä haittaava päänsärky on aiheellista tutkituttaa Päänsärkyklinikassa. Hoidamme myös lapsia.

Syyn selvittämisessä tärkein tieto on huolellinen kuvaus päänsäryn luonteesta: sen kestosta, vaihtelevuudesta sekä altistavista tekijöistä. Säryn luonteen selvittäminen ja ennen lääkärin vastaanottoa suoritettavat Päänsärkyklinikan tutkimukset sekä vastaanotolla tehtävä neurologinen kliininen tutkimus auttavat lääkäriä hoidon suunnittelussa.

Vastaanottokäyntiä varten voi valmistautua etukäteen kirjaamalla päänsärkypäiväkirjaan päänsärkyjen määrän ja laadun ja mahdollisesti käytetyt lääkkeet.

Linkki päänsärkypäiväkirjaan.

Mikäli migreeniin on kokeiltu aiemmin ns. estolääkkeitä, kannattaa ne ja myös kaikki käsikauppalääkkeet sekä muut käytössä olevat lääkkeet kirjata tarkasti ylös. Päänsärkypäiväkirjasta voi nähdä, täyttyvätkö kroonisen migreenin kriteerit, jolloin voidaan harkita myös mahdollista botuliinihoitoa. Päänsärkyklinikalla on mahdollisuus myös lääkkeettömään hoitoon: fysioterapeutin tutkimukseen ja hoitoon, akupunktiohoitoon (tehokas myös lasten migreenin estossa) ja happihoidon kokeiluun sarjoittaisessa päänsäryssä.

 

Päänsärkyklinikan sisältö:

Pään magneettitutkimus

Laajat laboratoriotutkimukset

Neurologian erikoislääkärin 45min vastaanotto

Hinta: 499,00€ Kela-korvattuna.