Nivelklinikka on palvelu, jossa keskitytään nivelvaivojen selvittelyyn ja hoitoon. Yleisimpiä vastaanotolla selvitettäviä vaivoja ovat olka-, polvi- ja lonkkanivelten tulehdukset, kulumat ja reumaattiset sairaudet. Lisäksi vastaanotolla tutkitaan ja hoidetaan luonnollisesti myös kaikkien muidenkin nivelten vaivoja.

Diagnoosia tehdessä on käytettävissä magneetti- ja röntgentutkimukset, luuntiheysmittaus sekä laboratoriotutkimukset. Kun diagnoosi on selvillä, hoitovaihtoehtoja ovat nivelten sisäiset kortisoni- ja Synvisc-injektiot sekä lääkehoidot. Lonkan injektiot tehdään ultraääniohjauksessa. Tarvittaessa lääkäri ohjaa asiakkaan fysioterapiaan tai lähetteellä sairaalaan lisäselvittelyihin tai operatiiviseen hoitoon.

Nivelklinikan tärkein ja suosituin hoitomuoto on Synvisc-injektiot polven ja lonkan kuluman eli artroosin hoitoon. Synvisc on pitkävaikutteinen nivelen omaa nivelnestettä muistuttava hyaluronaatti-valmiste, joka hoitaa ja voitelee kuluneen nivelen. Synvisc tehoaa jopa vuoden ajan.